Grön mat, Gryta

Blomkålsgryta

I receptet för Blomkålsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 msk rapsolja
    • 1 stor gul lök, strimlad
    • 800 g blomkål, ansad och skuren i buketter
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 0,5 msk ingefära, färsk, finriven
    • 1 nypa chilipulver
    • 8 dl kokosmjölk (ej lätt)
    • 3 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • pressad lime
    • salt och svartpeppar
    • Till servering
    • Ris

    Så här gör du

    1. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn lök och blomkål under omrörning några minuter.
    2. Tillsätt vitlök, ingefära och chilipulver när blomkålen fått fin färg.
    3. Tillsätt kokosmjölk och fond och låt grytan koka ca 20 minuter tills blomkålen är mjuk.
    4. Smaka av med pressad lime, salt, peppar och ev. mer fond.
    5. Servera grytan tillsammans med ris.

    Produkter