Grön mat

Daal med röda linser i kokosmjölk

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    ca 30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 3,5 dl Röda linser, torkade
    • 1 st Gul lök, hackad
    • 1 klyfta Vitlök, hackad
    • 2 msk Ingefära, färsk riven
    • 1-2 krm Chilipulver
    • 1 st Morot
    • 1 st Äpple, syrligt grovrivet
    • 2 msk Olja
    • 5 dl Vatten
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Eko Grönsaksfond
    • 4 dl Kokosmjölk (1 burk)

    Så här gör du

    Skölj linserna och låt de sedan rinna av i en sil.

    Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära, chili, morot och äpple försiktigt i 5 minuter.

    Tillsätt linser, vatten och fond. Låt det koka sakta i 15 minuter. Slå i kokosmjölken och låt det koka ytterligare 5 minuter.

    Daalen är klar när linserna är mjuka. Smaka av med fond. Är soppan för söt så smaksätt med lite pressad lime eller vinäger.

    Tips! Servera tillsammans med crème fraiche med lite lime i!

    Produkter