Fisk & skaldjur, Gryta

Fisk- och skaldjursgryta med tomat och dill

I receptet för Fisk och skaldjurgryta med tomat och dill rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk tomatpuré
    • 300 g rotfrukter efter smak, t ex morot, selleri och gul lök
    • 300 g potatis, skalad och skuren i tärningar
    • 300 g torsk, i kuber (ca 1x1 cm)
    • 300 g lax i kuber (ca 1x1 cm)
    • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 1 dl dill, färsk finhackad
    • salt och svartpeppar
    • Till servering
    • Ett gott surdegsbröd och crème fraiche.

    Så här gör du

    1. Fräs rotfrukt och potatis i olja så att grönsaker blir glansiga.
    2. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter.
    3. Fyll på med vatten så att det täcker grönsakerna och tillsätt fond.
    4. Låt koka under lock till grönsakerna är mjuka
    5. Smaka av med salt & peppar
    6. Tillsätt fisken och den finhackade dillen. Ge grytan ett lätt uppkok, låt fisken bli klar på eftervärme.
    7. Servera tillsammans med ett gott bröd och en klick crème fraiche.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91