- Stycka köttet i 8 bitar, smaksätt med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och lägg i köttet.
- Låt det steka till önskad stekningsgrad, lägg dem sedan åt sidan.
- Lägg löken i stekpannan och låt den bryna några minuter.
- Slå i vinäger, vin, fond och låt det koka upp och sjuda några minuter.
- Tillsätt gelé och lägg i köttet.
- Smaka av med salt och peppar och servera kött och sky tillsammans med puréerna och grönsaker.
Palsternackspuré alt. Persiljerotspuré
- Skala och skär rotfrukterna i bitar.
- Koka dem mjuka i saltat vatten.
- Häll av vattnet och mixa med stavmixer till en slät puré med fond, crème fraiche och smör.
- Smaka av med salt och peppar.
Brysselkål och kantareller
- Lägg brysselkålen i en kastrull, slå på kallt vatten och smaksätt med salt.
- Låt det koka upp och sjuda några minuter.
- Slå bort vattnet och låt kålen svalna.
- Dela kålen på mitten och dela svampen.
- Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och stek kål och svamp tills det är gyllenbrunt