Kyckling, Soppa

Majs och kycklingsoppa

I receptet för Majs och kycklingsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 bit ingefära
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 1 st gul lök
    • 2 msk rapsolja
    • 8 dl majskorn, frysta
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 2 tsk äppelcidervinäger
    • 2 msk Mrs Cheng´s Japanska soja
    • 7,5 dl vatten
    • Till servering
    • 200 g salladskyckling eller annan tillagad kyckling
    • 2 st salladslökar, strimlade
    • 2 msk solrosfrön
    • 4 msk yoghurt eller crème fraiche

    Så här gör du

    1. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära.
    2. Fräs dem i oljan några minuter.
    3. Tillsätt resterande ingredienser tillsammans med 7,5 dl vatten.
    4. Låt det koka sakta i 10 minuter utan lock.
    5. Slå soppan i en mixer och mixa till en slät soppa.
    6. Slå tillbaka i kastrullen, rör i kycklingköttet och låt det koka upp.
    7. Servera i djupa tallrikar toppad med yoghurt/ crème fraiche, salladslök och sesamfrön.

    Produkter