Laxwallenbergare med en Touch of Hummerfond

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lyxiga och luftiga wallenbergare på lax – passar perfekt både till vardag och fest! Den goda smaken kommer av färsk lax, rökt lax och Hummerfond.

I receptet för Laxwallenbergare med en touch of Hummerfond rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Laxwallenbergare med en Touch of Hummerfond

Ingredienser

Ungefär 50 minuter
4

portioner

450 g laxfilé, skinn- och benfri
100 g lax, kallrökt
1 tsk salt
2 st äggulor, gärna ekologiska
2 dl vispgrädde, 40%
1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
  smör att steka i
  
  

Så här gör du

  1. Skär laxen i bitar och lägg dem i en mixer.
  2. Tillsätt salt och kör på hög hastighet till en slät smet. Glöm inte att skrapa ner kanterna så att all lax blir till färs.
  3. Tillsätt sedan äggulorna och fonden, till sist grädden, lite i taget, tills det blir en fin och luftig fiskfärs.
  4. Forma 4 jämnstora wallenbergare, lägg dem på en oljad bricka och låt dem vila i kylen minst 30 minuter.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör tills de är genomstekta men inte överstekta.

Till servering
Pressad potatis, brynt smör, ärtor och pressgurka. Recept på pressgurka hittar du här!

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
ca 15 min
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond