Nötkött, Gryta

Orientalisk Oxgryta

I receptet för Orientalisk Oxgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    120 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 msk rapsolja
    • 1 kg nötbog eller andra grytbitar, tärnad
    • 2 st gula lökar
    • 5 st vitlöksklyftor
    • 1 bit ingefära
    • 1 tsk kummin, mald
    • 1 tsk koriander, mald
    • 1 tsk kanel, mald
    • 1 tsk gurkmeja, mald
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk citronskal, rivet
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond
    • 1 msk honung
    • salt och peppar
    • vatten
    • Till servering:
    • Couscous, sallad och färska örter

    Så här gör du

    1. Bryn köttet i omgångar i oljan på hög värme. Lägg över i en gryta efter hand.
    2. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära, bryn även detta och lägg i kastrullen.
    3. Tillsätt övriga ingredienser och fyll på med vatten tills det täcker köttet.
    4. Låt grytan koka sakta under lock tills köttet är helt mört, det tar ca 90 minuter.
    5. Skumma av ytan med jämna mellanrum.
    6. Smaka av grytan med salt, peppar, kryddor och fond.
    7. Servera tillsammans med couscous, sallad och strö över örter.

    Produkter