Soppa

Milstenshusets Morotsoppa

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild är framtaget av Therese Westbeck!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st gul lök, skalad och skivad
    • 7 st morötter, skalade och skivade
    • 1-3 st lagerblad
    • 1 msk smör
    • 7 dl vatten
    • 3 dl Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • Salt & peppar

    Så här gör du

    1. Lägg lagerblad, lök och morötterna i en gryta.
    2. Bryn lite lätt och slå sedan på vatten och kycklingfond låt det koka i ca 25 minuter.
    3. Mixa tills du får en puré, för lite mer smak så låt lagerbladen vara kvar.
    4. Peppra och salta servera med en klick creme fraiche på.
    5. Tips!
      Blanda crème fraîche med Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök och lägg på tunt knäckebröd och ät till.

    Produkter