Viltkött, Gryta

Viltgryta med smak av Kantarell

I receptet för Viltgryta med smak av kantarell rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Kantarellfond och Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    130 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg rådjur eller hjortbog, skurna i tärningar (ca 3 x 3 cm)
    • smör att steka i
    • 3 st morötter, skalade och grovslantade
    • 2 st lök, gul medelstor, hackad i grova bitar
    • 5 st enbär, krossade
    • 1 st lagerblad
    • 150 g kantareller, färska rensade i delar
    • 2 dl vispgrädde
    • 1.5 l vatten
    • 0.5 dl vinäger, röd
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 3 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Bryn köttet i en stekgryta.
    2. Tillsätt grönsaker, kryddor samt kantareller.
    3. Slå över vatten, fond och vinäger. Låt puttra i ca 1,5 timme.
    4. Smaka köttet så att det är mört.
    5. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar.
    6. Låt koka upp och red ev. av med maizena utrörd i vatten.
    7. Servera med gelé, gurka och potatismos smaksatt med kantarellfond och persilja.

    Produkter