Fisk- och Skaldjursskolan

Filea rundfisk – Torsk, abborre, gös, makrill, gädda, lax

Att tillaga färsk fisk, som man rensat själv, är inte bara fantastiskt för smaklökarna utan man får också en fastare konsistens på filéerna och det är också mer hållbart då du kan ta tillvara på allt. Du kan koka en buljong av skrovet och använda småbitar till att göra en fiskfärs. Till släktet rundfiskar hör bl a torsk, abborre, gös, makrill, gädda och så lax såklart.
Filea rundfisk steg 1

Så här filear du rundfisk som exv torsk:

Steg 1

Putsa bort buk-benen på slagen.
Filea rundfisk steg 1

Steg 2

Känn efter vart pinn-benen slutar på filén.
Filea rundfisk steg 2

Steg 3

Skär bort benraden.
Filea rundfisk steg 3

Steg 4

Följ skinnet med kniven för att få en skinnfri filé.
Filea rundfisk steg 4

Tänk hållbart – ta tillvara på allt! Vill du koka din egen fiskfond – vi visar dig hur du skall göra här!

Titta på vår instruktionsfilm!

 

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond