Citron- och chokladkaka med citroncrème och hallon

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Underbart god liten kaka som blir extra festlig med en frisk citronkräm och hallon! Ibland behöver det inte vara svårare…

I receptet för Citron- och chokladkaka med citroncrème och hallon behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Citron- och chokladkaka med citroncrème och hallon

Ingredienser

Under 20 minuter
4

portioner

1 st ägg
1 dl socker
75 g smör
1 tsk citronskal, finrivet
1 msk citron, pressad
1 dl vetemjöl
0.5 dl vit chocklad, hackad
  muffinsformar, gärna en muffinsplåt
  smör och mannagryn till smörjning
1 dl vispgrädde
3 msk lemoncurd
 hallon
  

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Smält smöret, rör i citron och skal.
  3. Rör ner det i äggblandningen och vänd i mjöl och choklad.
  4. Smörj kakformarna och fodra med mannagryn.
  5. Slå smeten i formarna och baka i ugn, 200° i ca 8-10 minuter.
  6. Vispa grädden, när den börjar bli fast så vispa i curden.
  7. Fortsätt vispa tills den fått fin konsistens.
  8. Servera den nybakta kakan med citron crème och hallon.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
ca 10 min + 3 timmar i frys
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond