Fläskkött, Pastarätter

Lasagne al forno

I receptet för Klassisk Lasagne rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond då denna ger en djup och mustig smak av brynta ben med mycket köttsmak. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    80 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Köttfärssås
    • 4 msk smör
    • 600 g blandfärs
    • 100 g sidfläsk, rökt magert tärnat
    • 1.5 tsk vitlök, finriven
    • 2 dl schalottenlök, finhackad
    • 2 dl rotselleri, finhackad
    • 6 dl tomater, passerade
    • 1 dl rött vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond
    • örter, t ex timjan, rosmarin och oregano
    • salt och svartpeppar
    • Sås
    • 1.5 l mjölk, 3%
    • 1 dl vetemjöl
    • 0.5 dl vatten
    • 300 g ost, lagrad
    • 0.5 tsk muskotnöt, mald
    • salt och vitpeppar
    • 1 dl parmesan, riven

    Så här gör du

    Köttfärssås

    1. Hetta upp en gryta, lägg i smöret och bryn färsen tillsammans med fläsk, lök och selleri.
    2. Häll i de passerade tomaterna, fonden och örterna, låt allt koka sakta i 20 minuter.
    3. Smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev mer fond.

    Ostsås

    1. Häll mjölk i en kastrull och låt den koka upp under omrörning.
    2. Blanda vetemjöl och kallt vatten.
    3. Rör i mjölblandningen i mjölken och låt sjuda i 5 minuter, rör hela tiden.
    4. Tag bort kastrullen från värmen och rör i osten. Efter detta får såsen inte koka.
    5. Smaka av med muskotnöt, flingsalt och vitpeppar.
    6. Montera lasagnen genom att varva sås, fyllning och pasta i en ugnsfast form.
    7. Strö över riven parmesan och baka i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter i 225 grader.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91