Viltkött, Gryta

Vilt Ragu

I receptet för Vilt Ragu rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    100 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 800 g grytbitar av vilt
    • 150 g rökt sidfläsk
    • 2 st palsternackor
    • 2 st gul lök, små
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 msk vetemjöl
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 4 dl rött vin
    • 15 st syltlökar, inlagda, avrunna
    • några kvistar timjan och rosmarin
    • Till servering:
    • kokt potatis, bulgur eller ris

    Så här gör du

    1. Klyfta löken, strimla fläsket och skär palsternackan i bitar.
    2. Hetta upp en rymlig gryta, lägg i fläsket och när det börjat släppa fett så bryn grytbitarna hastigt på hög värme.
    3. Tillsätt sedan palsternacka, lök, syltlök och tomatpuré.
    4. Låt det bryna ytterligare någon minut under omrörning.
    5. Pudra på mjölet, rör om och tillsätt sedan vin och 4 dl vatten och fond.
    6. Låt grytan sjuda sakta under lock i cirka 1,5 timmar.
    7. Grytan är klar när köttet är mört och såsen smakar kraftigt och mustigt.
    8. Servera med kokt potatis, bulgur eller ris.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91