Lammstek med citron och rosmarin

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rosastekt lammstek, perfekt både till vardag och fest. Köttet får sin goda smak av citron, rosmarin, vitlök, smör, Kalvfond och mycket svartpeppar.

I receptet för Lammstek med citron och rosmarin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Lammstek med citron och rosmarin

Ingredienser

Ca 1 timme 20 minuter
6

portioner

1 kg lammstek, benfri
1 msk citron, skal rivet
1 msk rosmarin, färsk finhackad
1 msk vitlöksklyfta, hackad
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  salt och grovmald svartpeppar
  smör att steka i
  

Så här gör du

  1. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet.
  2. Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Bryn i smör. Lägg över i en ugnsfast form och stek i ugn, 125 grader till 58 grader innertemperatur för medium.
  3. Lägg köttet på ett fat och låt vila i 10 minuter, skär upp i tunna skivor och servera tillsammans med en kall vitlöksås och stekskyn.

Servera med en Crème fraichesås med kalvfond och vitlök!

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (2)
5.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond