Fisk- och Skaldjursskolan

Dela en hummer

Hummern är en riktig klassisk delikatess som ofta serveras vid högtider. I Sverige serveras hummern oftast kokt, antingen hel eller halverad, eventuellt ugnsgratinerad med ett härligt smör eller som hummersoppa. I likhet med andra skaldjur bör hummern ätas färsk.
Dela en hummer Skaldjursskolan

Så här delar du en hummer

Steg 1

Börja med klyva hummern på mitten.

Dela en hummer steg 1

Steg 2

Rensa bort magen och strängen som går längs med stjärten.

Dela en hummer steg 2

Steg 3

Knäck klon med hjälp av nötknäckare eller kökskniv och pilla ut köttet.

Dela en hummer steg 3

Steg 4

Förbered hummern för servering genom att lossa stjärten och lägg i motsatt skalhalva. Placera klon där magen tidigare suttit.

Dela en hummer steg 4

Steg 5

Nu är hummern färdig för servering!

Dela en hummer steg 5

Titta på vår instruktionsfilm!

 

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond