1/8

LÀgg den kokta hummern pÄ en skÀrbrÀda med ryggen uppÄt och strÀck ut stjÀrten.

2/8

SĂ€tt spetsen i ”korset” pĂ„ ryggskölden. Tryck ner kniven bestĂ€mt och dela pĂ„ stjĂ€rten.

3/8

VÀnd hummern och dela sedan kroppen pÄ samma sÀtt som stjÀrten.

4/8

Ta bort magsÀcken pÄ bÄda halvorna. Ta bort tarmen om det behövs.

5/8

Öppna klorna genom att skĂ€ra eller slĂ„ med kniven. En nötknĂ€ppare, eller hammare, fungerar ocksĂ„ bra. Gör samma sak med leden sĂ„ att man kan komma Ă„t det goda kloköttet. En hummergaffel Ă€r perfekt för att komma Ă„t i alla skrymslen och vrĂ„r.

6/8

Ta ur stjÀrten.

7/8

Hummersmöret och rommen (om det Àr en hona) Àr riktiga delikatesser, sÄ missa för allt i vÀrlden inte dessa.

8/8

Allt i kroppen gĂ„r att Ă€ta nĂ€r magsĂ€cken Ă€r urtagen. Glöm inte att det Ă€ven finns mycket gott kött i benen och benfĂ€stena. HĂ€r Ă€r alla medel tillĂ„tna – mun, tĂ€nder eller en hummergaffel – allt för att inte nĂ„gra ljuvligheter ska förgĂ„s.