Fisk- och Skaldjursskolan

Dela en hummer

Lär dig hur man delar en hummer på bästa sätt - allt för att inte några ljuvligheter ska förgås. 
Kockskolan - Dela en hummer

Steg 1

Lägg den kokta hummern på en skärbräda med ryggen uppåt och sträck ut stjärten.

Dela en hummer - steg 1

Steg 2

Sätt spetsen i ”korset” på ryggskölden. Tryck ner kniven bestämt och dela på stjärten.

Dela en hummer - steg 2

 

Steg 3

Vänd hummern och dela sedan kroppen på samma sätt som stjärten.

Dela en hummer - steg 3

 

Steg 4

Ta bort magsäcken på båda halvorna. Ta bort tarmen om det behövs.

Dela en hummer - steg 4

 

Steg 5

Öppna klorna genom att skära eller slå med kniven. En nötknäppare eller hammare fungerar också bra. Gör samma sak med leden så att man kan komma åt det goda kloköttet. En hummergaffel är perfekt för att komma åt i alla skrymslen och vrår.

Dela en hummer - steg 5

 

Steg 6

Ta ur stjärten.

Dela en hummer - steg 6

 

Steg 7

Hummersmöret och rommen (om det är en hona) är riktiga delikatesser, så missa för allt i världen inte dessa.

Dela en hummer - steg 7

 

Steg 8

Allt i kroppen går att äta när magsäcken är urtagen. Glöm inte att det även finns mycket gott kött i benen och benfästena. Här är alla medel tillåtna – mun, tänder eller en hummergaffel – allt för att inte några ljuvligheter ska förgås.

Dela en hummer - steg 8

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond